Donează și tu

Susţine, donează, ajutorul tău contează enorm!

Gloria Education Found sprijină cu produse de igienă Unitatea Modulară SCJU Sibiu destinată bolnavilor de cancer
03.Dec.2020

Cea mai recentă acțiune a asociației "Dăruiește Viață a însemnat pe lângă dedicarea cu care echipa ne-a obișnuit, și o mobilizare incredibilă de forțe din partea mai multor entități fizice și juridice.

Gloria Education Found nu a rămas indiferentă în ceea ce privește nevoile de la secția anexată a SCJU Sibiu.

Realizarea asociației Dăruiește Viață

Asociația non profit a instalat o unitate mobila pentru triajul pacientilor oncologici, la Spitalul Județean Sibiu, unitate care a fost dată în folosință în ultima săptămână a lunii noiembrie.

Aceasta are o suprafață utilă de 96 de metri pătrați și este compusă din două încăperi de triaj/ recoltare, o zonă de așteptare. (mobilată și încălzită optim), grup sanitar și zonă de trecere.

Avantajul acestei construcții modulare este că protejează pacienții deja internați pe secția de oncologie și asigură cadrul și circuitele medicale necesare pentru ca personalul medical să își desfășoare activitatea în condiții sigure.

Unitatea va putea fi folosită și după perioada de pandemie.


Motorul acestei ample acțiuni, a fost , și de această dată, nevoia pacienților de a fi tratați în condiții optime, în lipsa unei infrastructuri intraspitalicești solide. "Pacientii cu patologii grave, precum cancerul, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile in fata coronavirusului. In Romania, pe langa riscul de infectare cu SARS-CoV-2, pacientilor oncologici le este tot mai greu sa aiba acces la tratamentul care ii tine in viata, din cauza lipsurilor din infrastructura spitaliceasca si a lipsei circuitelor medicale corecte. De cele mai multe ori, sunt nevoiti sa astepte la cozi in afara spitalelor, in conditii meteo nefavorabile sau in corturi improvizate (improprii pentru anotimpurile reci) pentru a fi triati si a-si primi tratamentul (ex. curele periodice de chimioterapie). Unitatile modulare de triaj sunt o solutie viabila pentru a le oferi bolnavilor de cancer conditii umane in care sa lupte pentru viata lor, alaturi de cadrele medicale care ii tratează” , a comunicat Dăruiește Viață pe canalele proprii de Social Media

Gloria Education Found s-a alăturat acestei inițiative remarcabile, cu o donație în produse, constând în 25 litri de gel dezinfectant Hygienium și 25 de litri de săpun lichid aparținând aceluiași brand.

 

Sursă foto: Alexandru Rosieanu