Donează și tu

Susţine, donează, ajutorul tău contează enorm!

Fii parte din schimbare- hai cu noi să plantăm și în ediția 3 Green Gloria
27.Oct.2021

Un aer mai pur, un sol mai bogat, o bariera impotriva alunecarilor de teren care vin odată cu ploile torențiale și nu în ultimul rând, o oază de răcoare, liniște și relaxare. Sunt doar o parte dintre beneficiile pe care copacii le aduc în viețile noastre. 

Gândiți-vă doar ce ne-am face fără umbra lor în lunile toride de vară! Totodată, arborii sunt cei care ne ajută să ne refacem mai repede după diverse afecțiuni, oxigenul și culoare verde fiind factori esențiali în recuperare.  Datorita arborilor, se imbunatateste constant calitatea aerului, frunzele acestora filtrand aerul si indepartand praful si alte particule, prin absorbtia dioxidului de carbon.  

Si ce-ati spune daca beneficiile pe care le ofera copacii nu se opresc doar aici, ci au efect si asupra laturii economice ? Ei bine, s-a constatat ca cei care locuiesc in zone pline de copaci, cu  umbră și răcoare, fac o reducere de 10-15% la consumul generat de folosirea aerului condiționat. Și asta nu este tot!  Economiile sesizate la nivelul unei intregi colectivitati rurale sau urbane, sunt mult mai mari in ceea ce privește reducerea consumului de apă și curent, in cazul in care zonele sunt amenajate cu arbori denși. 

 

Toamna este perioada ideala pentru plantare a celor mai multe specii de arbusti si copaci. Solul inca pastreaza din caldura acumulata din perioada verii, iar umiditatea este asigurata de ploile care vor cadea pe toata perioada toamnei. Astfel copacul isi fixeaza mai bine radacinilie inainte de inghetul solului.

Așa că ne-am ”înarmat” cu cele necesare și suntem gata să continuăm povestea de ecologizare ”Green Gloria”, ediția cu numărul 3. 

green gloria 3

Când și unde plantăm

 

În weekendul 6-7 noiembrie, pe strada Ștefan cel Mare, spre Lacul Partidului, după Unitatea Militară, sunteți invitați în număr cât mai mare la campanie de ecologizare, organizată de noi, Gloria Education.  Suntem sociabili, dar respectăm și normele de distanțare, așa că nu îți face griji. Mai mult, asigurăm apă, ceai și dulciuri pentru voluntari. 

Programul se va desfășura astfel:

Sâmbătă, 06.11.2021, orele 10 – 14

Duminică, 07.11.2021, orele 15 – 18

 

Așadar, te așteptăm cu drag și forțe proaspete la campania noastră, să devii părintele spiritual al unui copăcel, pentru că, precum spune și cunoscutul proverb chinezesc, cel mai potrivit moment să plantăm un copac este ACUM.