Donează și tu

Susţine, donează, ajutorul tău contează enorm!

Zâmbet, emoție, lacrimi de bucurie, sau altfel spus Gala excelenței în educație, Galați 2021
03.Aug.2021

 Împreună cu Primăria municipiului Galaţi ne-am unit forțele și am organizat, joi, 08 iulie 2021, în Grădina Publică din Galaţi, prima ediţie a Galei Excelenţei în Educaţie.

  Suntem tare mândri că am realizat un eveniment memorabil, emoționant, iar dorința noastră este să fie doar startul acestor acțiuni care inspiră comunitatea. 

 În cadrul galei au fost premiaţi aproximativ 700 de tineri din municipiul Galaţi, elevi de clasele V-XII, care au obţinut media generală 10 în anul şcolar abia încheiat. Acestor elevi lăudabili le-au fost acordate diplome, produse sanitare şi de igienă marca Hygienium, produse alimentare Lolliboni și Grande Dolceria, dar şi premii în bani, în cuantum de 300 de lei pentru fiecare copil.

  De asemenea, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” a primit titlul de Liceul Hygienium, urmând să fie dotat cu materiale igienico-sanitare. În plus, s-a acordat Premiul «Cel mai bun ONG» Fundaţiei Comunitare Galaţi, organizaţie care a derulat cele mai multe proiecte în educaţie. Au fost premiaţi şi 5 profesori din şcolile şi liceele gălăţene: prof. Florin Antohi, prof. Rodica Tomita, prof. Marlena Chiţu, prof. Daniela Angelica Nistor şi prof. Gina Axente.

  Înainte de a începe premierea, elevii s-au așezat nerăbdători pe scaunele numerotate cu clasa pe care o reprezentau.

   Premiile au fost oferite de primarul orașului. „Voi susţine întotdeauna performanţa în orice domeniu, dar cred că în primul rând Educaţia este aceea care trebuie sprijinită prin toate mijloacele. Întreaga comunitate trebuie să contribuie la susţinerea tinerilor care excelează în tot ceea ce fac. Aşa cum în sport s-a vorbit de zecele perfect, pentru mine aceşti elevi întruchipează «the perfect ten». Îi felicit pe tineri, îi felicit pe părinţii şi profesorii care i-au format. În acelaşi timp, ţin să mulţumesc în mod special organizatorilor şi sponsorilor care s-au implicat în această primă ediţie a Galei excelenţei în educaţie“, a declarat Ionuţ Pucheanu.

   Ne-a emoționat să citim bucurie și mândrie, în ochii premianților, care au simțit admirația întregului auditoriu.

  Așa cum vă spuneam, actiunea a fost  o premieră în Galați, fiind primul an în care se desfășoară, dar ne dorim continuitate, în speranța că asta îi va ambiționa mai mult pe elevi să se autodepășească și să obțină rezultate școlare impresionante.

   Am experimentat toți emoția, răsplata lucrului bine făcut, și bucuria de a fi pe podium, alături de cei mai buni. Și ne-am bucurat teribil cu și pentru elevii de 10!

 „Am fost și eu printre cei premiați și pot confirma emoțiile intense pe care le-au trăit elevii în acele momente. A fost un moment de bucurie, de încredere și de amintiri plăcute pentru anii care vin.”, a declarat un elev dintre cei premiați.

 

O surpriză plăcută a fost că printre sutele de elevi premiați s-a aflat și  un grup de  baschetbaliști de clasa a VIII- a, care reușesc, iată, să se împartă între școală și sport. Au atins excelență chiar dacă au și alte pasiuni. Se poate, deci!

“E greu, dar nu imposibil. Trebuie să-ți găsești o motivație, acel ceva ce te determină să fii mai bun decât ieri, iar școala trebuie mereu să susțină planul B în caz de Doamne ferește, vreo accidentare, nu vei mai putea juca“, au spus băieții.

     În ciuda unui an atipic în care schimbarea online-fizic a derutat pe mulți, acești elevi au reușit prin studiu consecvent, atenție la ore și interes față de fiecare materie în parte, să devină sau să rămână de 10. Ne înclinăm în fața voastră dragilor și sperăm să ne vedem și anul viitor, chiar în număr mai mare!